Marmara Üniversitesi'nde Obama protestoları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 15:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlk eylemde Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi 3 kişi, Beşiktaş İskele Meydanı'ndan cadde kenarında bulunan korkuluklara kendilerini zincirlemek istedi. Eylemciler, "Kahrolsun ABD" yazılı pankartı açmak istedi. Bu sırada, önlem alan polis ekipleri, eylemcilere müdahale etti. "Kahrolsun ABD işbirlikçi Türkiye" şeklinde slogan atan göstericiler, karga tulumba gözaltına alındı. Araca bindirilen eylemciler polis merkezine götürüldü.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE EYLEM

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampus'te toplanan 10 kişilik grup üzerinde 'Obama go home, ABD askeri olmayacağız" yazılı pankart ile slogan atıp basın açıklaması yaptı. Grup yaptığı açıklamada Obama'nın Ortadoğu ve Türkiye'ye yönelik hiçbir iyilik planı olmadığını söyleyerek, "Obama ABD'nin kötü imajını silmek için başa getirilmiştir. Kimse boş yere ümitlenmesin zerre kadar getireceği iyilik yoktur. Obama yeni planlar için buraya geliyor, ülkemize yeni silahlarını satmaya çalışacaklar ve Türkiye'ye savaşa çekmek isteyecekler. Biz öğrenciler Barack Obama'yı ülkemizde istemiyoruz" diye açıklama yaptı. 'Obama Tayyip'i de al da git' şeklinde slogan atan grup daha sonra olaysız olarak dağıldı.

TKP'DEN PROTESTO

Bir diğer eylem ise İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi. Türkiye Komünist Parti üyesi yaklaşık 100 kişi, Obama aleyhine sloganlar atıp pankartlar açarak İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Taksim Meydanı'na ulaşan grup, Obama'nın Türkiye'ye ziyaretini protesto eden açıklama yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber